Nikka Miyagikyo Single Malt
Miyagikyo Single Malt je jemná, ovocná whisky, která se vyrábí z méně nakouřeného ječmene na kotlíkovém destilačním zařízení. Má nezaměnitelné aroma, které je výrazně ovlivněno sudy po sherry. Miyagikyo Single Malt je ukázkou typických znaků sladových whisky z palírny Mijagikjó, druhé destilerie společnosti Nikka, která byla vybudována roku 1969.
Kategorie: | JAPONSKÉ WHISKY |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Typ | single malt |
Země | Japonsko |
Vůně | aromatická, bohatá, sladový ječmen, exotické ovoce (banány), lékořice |
Chuť | intenzivní a elegantní. Sladový ječmen, lékořice, koření (zázvor, skořice), čokoláda, bylinné tóny. Čerstvé tabákové listy, kokos. Dlouhotrvající, příjemný závěr s tóny sušených lístků růže, citrusů (citron, grep), tabáku, koření (kardamom, zázvor), pražených ořechů, dušeného ovoce (jablka, slívy) a s jemným exotickým aromatem (liči). |
Objem | 0,7 l |
Alkohol | 45 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Masataka Taketsuru se v roce 1918 vydal do Skotska. I přes tradiční rodinnou výrobu saké si jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky.
Po návratu do Japonska si uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. A tak se zrodila špičková japonská whisky.