Nikka Whisky
Masataka Taketsuru se v roce 1918 vydal do Skotska. I přes tradiční rodinnou výrobu saké si jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky.
Po návratu do Japonska si uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. A tak se zrodila špičková japonská whisky.

Jediná blended malt whisky v portfoliu Nikka – tzn. jedná se o blend výhradně sladových whisky ze dvou palíren společnosti Nikka: Joiči a Mijagikjó. Jméno...

Nikka Coffey Malt se vyrábí v japonské destilerii Mijagikjó výlučně ze sladového ječmene. Jediný důvod, proč není řazená mezi single malt whisky, je destilační zařízení, na...

Miyagikyo Single Malt Rum Wood Finish je sladová whisky z destilerie Mijagikjó, která byla před plněním do lahví na dobu až 12 měsíců uložena do sudů po karibském rumu....

Nikka Coffey Grain se vyrábí v destilerii Mijagikjó z mimořádně vysokého podílu kukuřice (kolem 90 %) a malého podílu sladu. To možná svádí k představě, že...

Single malt whisky se stále vyrábí v původní palírně Nikka v Yoichi. Tam se tradičně vyrábí metodou Masataka Taketsuru ze Skotska. Před stáčením whisky je skladována v dubových...

Limitovaná edice whisky, která byla lahvována ke 100 letému výročí svatby Masataka Takesturu (zakladatele Nikka Whisky), která se konala v Glasgow. Zrála v sudech po apple...

Yoichi je první palírnou společnosti Nikka. Leží na pobřeží japonského ostrova Hokkaidó. Whisky se zde vyrábí za použití tradičních metod, se kterými se v dnešní době již...

Miyagikyo Single Malt je jemná, ovocná whisky, která se vyrábí z méně nakouřeného ječmene na kotlíkovém destilačním zařízení. Má nezaměnitelné aroma, které je výrazně...
Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem