Nikka Yoichi Single Malt Paper Box
Single malt whisky se stále vyrábí v původní palírně Nikka v Yoichi. Tam se tradičně vyrábí metodou Masataka Taketsuru ze Skotska. Před stáčením whisky je skladována v dubových sudech.
Kategorie: | JAPONSKÉ WHISKY |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Země | Japonsko |
Typ | single malt |
Barva | zlatá |
Vůně | svěží vůně pečení, citrusy, černý chléb, vanilka, pastilky |
Chuť | ovocná, sladká, lehce slaná a kouřová, pomerančová kůra, třešeň |
Alkohol | 45 % |
Objem | 0,7 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Masataka Taketsuru se v roce 1918 vydal do Skotska. I přes tradiční rodinnou výrobu saké si jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky.
Po návratu do Japonska si uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. A tak se zrodila špičková japonská whisky.