Nikka Taketsuru Pure Malt 2020
Jediná blended malt whisky v portfoliu Nikka – tzn. jedná se o blend výhradně sladových whisky ze dvou palíren společnosti Nikka: Joiči a Mijagikjó. Jméno nese po zakladateli společnosti Nikka a otci japonské whisky (Masataka Taketsuru).
Při vzniku nové verze whisky Taketsuru Pure Malt byl v porovnání s předešlou verzí použit vyšší podíl sladových whisky z palírny Joiči; v blendu nicméně stále převažují sladové whisky z palírny Mijagikjó.
Dokonalá rovnováha jemnosti a komplexnosti; v senzorickém profilu se výrazně projevuje vliv sudů po sherry a repasovaných sudů použitých při staření.
Kategorie: | JAPONSKÉ WHISKY |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Země původu: Japonsko
Vůně: ovocná, výrazné aroma citrusů, jako je pomeranč, a tóny šťavnatých hrušek. Komplexní vůně se postupně rozvíjí a odkrývá jemné bylinné tóny s náznakem rašeliny a nepatrné hořkosti, zatímco původní vůně pomeranče přechází v grep.
Chuť: zaoblená a delikátní. Obilná chuť s tóny koření a kandovaného ovoce.
Závěr: přidává se jemná hořkost s náznaky rašeliny, připomínající tmavou čokoládu
Objem: 0,7 l
Alkohol: 43,0 %
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Masataka Taketsuru se v roce 1918 vydal do Skotska. I přes tradiční rodinnou výrobu saké si jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky.
Po návratu do Japonska si uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. A tak se zrodila špičková japonská whisky.