Ron Zacapa Centenario 23 y
V guatemalských horách, v sudech po bourbonu a sherry, zrají 23 let rumy určené pro skvělý blend Ron Zacapa Centenario 23y. Výsledkem všeho toho snažení a péče je meruňková, kokosová, vanilková a citrusová vůně, čokoládová a kořeněná chuť a dlouhý, zároveň však jemný ocas.
Kategorie: | RUM |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
Země: Guatemala
Vůně: sušené ovoce, vanilka, koření
Chuť: vanilka, koření, dřevo
Alkohol: 40 %
Objem: 0,35 l
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie rumů Zacapa Centario sahá až do roku 1976, kdy byla destilerie založena ve městě Zacapa nacházející se na východě Guatemaly 229 m n. m.
Výroba rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Destilerie se chlubí, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty.
Na rozdíl od ostatních výrobců rumů, kteří pro destilaci používají melasu, což je zbytkový produkt při výrobě cukru, destilerie Zacapa používá tak zvaný Panenský sirup (v originále Virgin sugar cane honey), tedy primární výrobek při zpracování cukrové třtiny.
Když přijde čas na kvašení, destilerie používá vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu: Saccharomyces cerevisiae. Tyto kvasinky produkují specifické aroma typické pro rumy Zacapa Centario. Kvašení probíhá pomalu, jelikož kvasinky potřebují čas pro práci ke kýženému výsledku.